Algemene cultuur

Cannabis Europa 2024: Vooruitzichten voor de cannabisindustrie

conférence

Dag 1: Positieve energie en gepassioneerde debatten

Cannabis Europa Londen 2024 werd gekenmerkt door positieve energie en bracht duizenden afgevaardigden samen van toonaangevende cannabisbedrijven, patiëntenvertegenwoordigers en politici. De conferentie richtte zich op de Duitse en Britse markten, met tal van sprekers en levendige debatten over de liberalisering van cannabis.

Verbodspartners:

Stephen Murphy, CEO van Prohibition Partners, herinnerde aan het begin van de conferentie in 2018 en benadrukte het belang van het opbouwen van een ethische industrie. Analisten Alex Khourdaji en Lawrence Purkiss presenteerden het 9e Europese rapport, waaruit een snelle groei blijkt, die echter wordt beperkt door strenge regelgeving en een beperkt aantal artsen die medicijnen voorschrijven.

Britse markt:

Een panel besprak de vooruitzichten voor de Britse markt, met verschillende visies op toekomstige groei en het belang van bewustmaking van het publiek. Het debat culmineerde in een confrontatie tussen cannabis voorstander Peter Reynolds en cannabis scepticus Peter Hitchens over de decriminalisering van cannabis.

Duitse markt:

Er was voelbare opwinding over de Duitse markt na de verwijdering van cannabis van de lijst van verdovende middelen op 1 april 2024. Belanghebbenden merkten een aanzienlijke stijging van de verkoop op en een vereenvoudiging van het voorschrijfproces. De Europese markt zou ook kunnen evolueren dankzij een werkgroep cannabisbeleid in het Europees Parlement.

Dag 2: Industrie erkenning en vooruitzichten

Op de tweede dag van Cannabis Europa 2024 werden de Business of Cannabis Awards uitgereikt aan Curaleaf, Hannah Deacon, Cannavigia, Medicann en Cannareporter voor hun bijdragen aan de industrie. De sessies richtten zich op de betrokkenheid van grote farmaceutische bedrijven en het patiëntenperspectief.

Grote Pharma:

Stephen Murphy van Prohibition Partners sprak met Zeil CEO Arthur de Cordova over de gevolgen van de herclassificatie van cannabis in de VS en Duitsland. EU GMP-certificering is essentieel voor Noord-Amerikaanse bedrijven die de Europese markt willen penetreren. Terry O'Regan van Brains Bioceuticals presenteerde de plannen van zijn bedrijf om een farmaceutische benadering toe te passen op cannabis. Alexandru Zabara van InSciTe Consulting wees erop dat de farmaceutische industrie serieuze interesse begint te tonen in cannabis, ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met het ontdekken van medicijnen en patenten.

Openbare gezondheidszorg:

Steve Rolles van de Transform Drug Policy Foundation waarschuwde voor de betrokkenheid van Big Tobacco bij cannabis en wees op de volksgezondheidsproblemen die samenhangen met de tabaksindustrie. Katrina Ffrench van UNJUST benadrukte hoe belangrijk het is om gemarginaliseerde gemeenschappen die getroffen worden door het verbod, op te nemen in de visie van de industrie.

Cannabis medisch:

Hannah Deacon van Maple Tree Consultants benadrukte de moeilijkheden bij de toegang tot medicinale cannabis voor kinderen en het belang van het scheiden van de medische markt van de recreatieve markt. Ze riep op tot een beter begrip van het endocannabinoïde systeem door artsen.

Tsjechische markt:

Een panel besprak de vooruitgang op de Tsjechische cannabismarkt, waarbij Jindřich Vobořil de huidige wetsvoorstellen presenteerde. Pavel Kubu van Healchain noemde de wetswijzigingen in Duitsland, die andere Europese markten zouden kunnen beïnvloeden. Lukas Hurt van Green Publishing heeft om hulp gevraagd om de campagne voor rationele regulering in Tsjechië te ondersteunen.

Conclusie

De twee dagen van Cannabis Europa 2024 benadrukten de groeiende integratie van grote farmaceutische bedrijven in de cannabissector, de uitdagingen van de volksgezondheid en het belang om gemarginaliseerde gemeenschappen erbij te betrekken. De conferentie benadrukte de behoefte aan meer bewustzijn en passende regelgeving om de duurzame groei van de cannabisindustrie in Europa en daarbuiten te ondersteunen.

Geef een reactie