Vaporizer

Mighty VS CFX

Mighty VS CFX : comparatif vaporisateurs d'herbes

Kruidenverdampers zijn een uitstekende manier om roken en tabaksgebruik te verminderen. De laatste jaren is het aanbod van vaporizers uitgebreid met kruidenvaporizers in alle maten en met veel verschillende functies. Het is dus niet altijd gemakkelijk om de juiste spuit te kiezen. In dit artikel concentreren we ons op 2 van de beste kruidenverdampers op de markt: De Mighty van Storz en Bickel en de Grenzeloos van CFX . Wij zullen hun respectieve kenmerken, prestaties en functionaliteit ontdekken.

In plaats van grote tabellen vol cijfers, hebben wij besloten om de Machtige en de CFX op de 3 punten die wij het belangrijkst vinden voor een kruidenspray Het is de bedoeling dat u beter begrijpt hoe deze vaporizers werken en welke innovaties ze brengen.

CFX vs Mighty: Steam rendering

Dit is uiteraard het eerste criterium dat ons interesseert bij het kiezen van een vaporizer: laten we het in detail uitwerken:

Mighty Storz & bickels kruidenspray
Mighty Storz & bickels cannahouse

Mighty Als u geen beginneling bent op dit gebied, bent u waarschijnlijk bekend met de Mighty, het emblematische model van het Duitse merk Storz and Bickel. De reputatie van deze kruidenverdamper is gevestigd, niet alleen vanwege de kwaliteit van het ontwerp, maar vooral vanwege de uitzonderlijke dampopbrengst. Wij denken dat zijn plaats onder de toonaangevende kruidenverdampers nog lang niet is ingenomen: het aantal instellingen en de kwaliteit van de verdamping zorgen echt voor een zeer aangename ervaring! We kunnen dus dank zeggen aan de efficiëntie van het verwarmingssysteem en het stoomkoelsysteem. Het zijn vooral deze twee elementen die van de Mighty zo’n kwalitatieve vaporizer maken. Het koelsysteem van de Mighty zorgt ervoor dat de geïnhaleerde damp een lange weg aflegt om te worden gekoeld en gefilterd van zijn plantaardige microdeeltjes, en geloof ons, dat maakt een verschil. De plastic onderdelen van de Mighty zijn bovendien gecertificeerd als “medical grade”. Storz & Bickelz heeft veel moeite gedaan om van de Mighty een van de beste kruidenverdampers op de markt te maken, en daarin zijn ze geslaagd!

boundless CFX kruidenspray
Boundless CFX cannahouse

CFX Maakt het stoomkoelsysteem van de Mighty een duidelijk verschil wat betreft de stoomweergave, hetzelfde kan niet gezegd worden van de CFX. Als je ze goed bekijkt, zou je denken dat de CFX hetzelfde koelsysteem heeft als de Mighty, maar de bovenkant van de CFX wordt alleen gebruikt om de kuip af te sluiten. Met andere woorden, de met de CFX geïnhaleerde damp gaat rechtstreeks van het koelblok naar het mondstuk. Daardoor is de rook warmer en dus minder aangenaam. Laten we niet overdrijven, in absolute termen is de dampweergave van de CFX zeer kwalitatief, maar blijft onder die van de Mighty. Het feit dat de stoom bij CFX heter is, kan meer irritatie in de keel of zelfs hoesten veroorzaken. De kwaliteit van de gebruikte materialen is ook minder dan die van de Mighty, ondanks de keramische kom. Wat betreft de hoeveelheid damp die kan worden geproduceerd, kunnen zowel de CFX als de Mighty veel damp produceren en daarmee de meer ervaren roker die op zoek is naar een meer uitgesproken ‘hit’ tevreden stellen. Feit is dat de kwaliteit van de damp beter is met de Mighty , in die zin dat de rook beter gekoeld en dus zachter is en dat de kwaliteit van het materiaal de aroma’s van de verdampte planten heerlijk bewaart.

CFX vs Mighty: functies en bediening

Qua functionaliteit biedt de Mighty aanzienlijke voordelen ten opzichte van de CFX. Allereerst heeft de Mighty een LED display dat de huidige temperatuur en de duur van de vaping sessie weergeeft, waardoor het vaping proces beter gecontroleerd kan worden. De CFX daarentegen heeft geen LED-display en de temperatuur moet worden ingesteld met knoppen.
Bovendien heeft de Mighty een efficiënter koelsysteem dan de CFX, waardoor de damp zachter en aangenamer is om te inhaleren. Dit koelsysteem produceert een superieure kwaliteit stoom en vermindert het risico op irritatie van keel en longen. De CFX heeft ook een koelsysteem, maar dat is minder efficiënt dan dat van de Mighty.
Ten slotte heeft de Mighty een langere batterijduur dan de CFX. De batterij van de Mighty gaat tot 90 minuten mee, terwijl de batterij van de CFX slechts 60-90 minuten meegaat, afhankelijk van de gebruikte temperatuur. Dit kan een belangrijk voordeel zijn voor gebruikers die lange tijd moeten sproeien.
De Mighty is daarom praktischer in gebruik. Wat betreft de ergonomie hebben de twee apparaten ongeveer dezelfde afmetingen, geen van beide verdampers springt er in dit opzicht uit, maar het is duidelijk dat de Mighty een breder scala aan functies biedt en in dit opzicht efficiënter is.

CFX vs Mighty: waar voor je geld

Dit aspect van de vergelijking lijkt misschien een beetje “grof” voor sommigen, maar bij Cannahouse willen we waar voor ons geld krijgen en weten waar we het aan uitgeven, dus dit laatste vergelijkingsgebied was belangrijk voor ons.
Qua prijs-kwaliteitverhouding is de Boundless CFX een zeer aantrekkelijke optie. Het biedt vrijwel dezelfde functionaliteit als de Mighty tegen een meer betaalbare prijs, waarbij de adviesprijs van de Boundless CFX is vastgesteld op 139 euro. Onze interne testers vonden dat de Boundless een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, omdat de CFX is de toegangspoort tot high-end vaporizers, en dat weinig kruidensprays op de markt kan zich erop beroemen een dergelijk functioneel en kwalitatief apparaat aan te bieden voor een dergelijke aantrekkelijke prijs.

De Mighty is een premium vaporizer die een top-notch vaping ervaring biedt. De adviesprijs is 349euro, en goed nieuws is dat de Mighty bij Cannahouse wordt aangeboden voor een gereduceerde prijs van 289euro. Het is nog steeds twee keer zo duur als zijn Boundless tegenhanger, maar heeft meer mogelijkheden. In absolute zin is de kwaliteit van de damp die de Mighty produceert alleen haalbaar met veel duurdere kruidenverdampers. Ook al is de Mighty twee keer zo duur, dit is volkomen begrijpelijk. Het is moeilijk om het verschil te zien tussen de CFX en de Mighty , want vergeleken met de rest van de markt bieden deze dampen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het blijft dus meer een kwestie van budget. Maar we geven de CFX dit punt, omdat het aanbieden van zo’n hoge kwaliteit vaporizer voor deze prijs voor ons een kleine prestatie is.

Conclusie


Uiteindelijk is de keuze tussen de Mighty van Storz & Bickels en de CFX afhangen van de voorkeuren van de individuele consument. Als u op zoek bent naar een draagbare sproeier die een superieure stoomkwaliteit en een langere levensduur van de batterij biedt, de Machtige is een uitstekende keuze, zijn koelsysteem is zeker zijn belangrijkste troef, maar wat kan er belangrijker zijn dan een vaporizer van hoge kwaliteit, zou je kunnen zeggen. Als je op zoek bent naar een draagbare vaporizer van hoge kwaliteit tegen een meer betaalbare prijs, dan is de CFX iets voor jou. Ja, de rook is niet zo aangenaam als bij de Machtigemaar deze laatste wordt aangeboden voor de helft van de prijs, en de stoomkwaliteit is nog steeds zeer interessant in vergelijking met de rest van de markt, de CFX is een eerste keus toegangspoort tot de kruidensprays premie terwijl de Machtige schittert door innovatie en kwaliteit van ontwerp (en materialen).

Mighty Storz & Bickels sproeier
Mighty Storz & Bickels sproeier