Keuken

Hennep op je bord

Blog Le chanvre dans votre assiette

De term “hennep” wordt steeds meer gebruikt, maar er bestaat nog veel verwarring over. Hennep en cannabis behoren tot dezelfde familie, de Cannabaceae, maar hennep produceert, in tegenstelling tot cannabis, zeer weinig bloemen. Hij wordt daarom vooral gebruikt voor zijn bladeren, die rijk zijn aan vezels, en zijn zaden, die verrijkt zijn met voedingsstoffen. Hennep bevat zeer weinig THC (ongeveer 0,2%), dus het is volledig vrij van psychotrope effecten. Toch bevat hennep veel voedingswaarde voor het lichaam. Het is beschikbaar in verschillende vormen, en komt voor in zowel esthetische producten als in textiel en voedsel. Dus waarom combineert u zaken niet met plezier door dit verrassende kruid aan uw gerechten toe te voegen?

Hennepzaad is rijk aan omega-3 en omega-6 en aan vitamine A, B1, B2, B6, C, D en E. Door middel van een perstechniek worden de zaden omgezet in meel of olie. Hennepolie kan worden gebruikt voor voedsel, maar ook voor cosmetische doeleinden. De zaden kunnen ook worden gegeten, heel of gedopt, en kunnen worden toegevoegd aan salades, smoothies, hoofdgerechten of zelfs yoghurt. Canna House, via een selectie van kwaliteitsproducten, presenteert u verschillende manieren om koken en hennep met elkaar te verbinden.

Cannavie

Cannavie is een Belgisch hennepmerk, sinds 2016 gevestigd in de gemeente Saint-Bernard bij Namen. De twee vrienden en medewerkers, Victor en Fabian, oogsten hennep en maken handgemaakte producten met de hulp van kleine lokale producenten. Bezorgd om het milieu, zijn al hun producten biologisch geteeld en gecertificeerd door de Europese Unie. Hun producten zijn niet alleen ecologisch verantwoord, maar ook veganistisch en dus toegankelijk voor alle diëten.

De zaden

Cannavie biedt gepelde zaden en ook hele eetbare zaden. Deze zaden, verrijkt met omega-3 en omega-6, worden koud gegeten om hun voedingsstoffen te behouden. Hennepzaad is ook zeer geconcentreerd in eiwitten (ongeveer 31%). Ze zijn ideaal om over salades, drankjes of zelfs toast te strooien.

Hun hazelnootachtige smaak past bij zowel zoete als hartige gerechten. Hele zaden hebben de bijzonderheid dat ze knapperiger zijn en dus meer textuur geven aan uw gerechten.

Olie

Eetbare hennepolie is uitstekend voor de gezondheid, maar voor het behoud van zijn eigenschappen moet hij koud worden geconsumeerd. Het is dus perfect om originele kruiden te maken, of om op groenten en zetmeel te strooien. Een lepel hennepolie per dag vult uw dagelijkse energiebehoefte aan omega-3 en omega-6 aan. Deze olie wordt niet alleen in de keuken gebruikt, maar ook in de badkamer! En ja, met behulp van een pipet kunt u een paar druppels toevoegen aan uw dagcrème, uw haarmaskers, of zelfs in kleine hoeveelheden op uw huid aanbrengen om deze te hydrateren. Hennepolie staat bekend om zijn hydraterende, verstevigende, helende en zelfs haarversterkende eigenschappen.

Eiwitten

Hennep proteïne is zeer nuttig voor sporters die hun fysieke massa willen vergroten.
Toch zijn deze eiwitten geschikt voor alle consumenten, of ze nu sporters zijn of niet, omdat ze de acht essentiële aminozuren bevatten voor de goede werking van ons lichaam. Hennep-eiwitten zorgen voor een perfecte spijsvertering, vooral voor mensen met een glutenintolerantie.

Het zijn ook natuurlijke ontstekingsremmers en middelen tegen diarree . Van deze veganistische eiwitten kun je hamburgers maken, geweldige taarten maken, of zelfgemaakte broden ontwerpen. Er zijn veel mogelijke recepten, maar u moet oppassen dat u niet meer dan 20% eiwit aan uw gerechten toevoegt.

Chocolade

Cannavie chocolade is verkrijgbaar in zowel melk- als pure chocoladesmaken. Deze chocolade is verrijkt met kleine, hele, gepelde hennepzaadjes, waardoor een smeltend en knapperig effect ontstaat bij het proeven. Het is ideaal voor wie een gezonde en lekkere vieruurtje wil.