Vaporizer

Kruiden sprays

Wat is een kruidenspuit?

Kruidenverdampers zijn apparaten ontworpen om droge kruiden (maar ook harsen, oliën en andere vormen van concentraten) te verhitten om de actieve bestanddelen ervan te extraheren in een rook die vervolgens wordt geïnhaleerd. Ze zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen zeer uiteenlopende functies hebben. Het grote voordeel van vaping is dat het veel minder schadelijk is voor je luchtwegen dan traditionele verbranding (wat bijvoorbeeld gebeurt bij het roken van een sigaret of een CBD joint). In plaats van het materiaal te verbranden om er rook uit te krijgen, wordt bij verdamping een damp ingeademd die door een hoge temperatuur wordt opgewekt, maar zonder het materiaal (in dit geval droog gras of hars) te verbranden.

Hoe werkt een kruidenspuit?

In tegenstelling tot verbranding verbrandt het kruid niet bij verdamping, het is de geproduceerde warmte die stoom zal genereren. In het algemeen is het gebruik van een verdamper zeer eenvoudig. U kunt dit met de hand doen of met een slijpmachine en deze in de daarvoor bestemde spuitkamer plaatsen. Vervolgens moet u de temperatuur kiezen, die van invloed kan zijn op de hoeveelheid damp en dus op de sensatie die u bij het inhaleren voelt. Maak de verdampingskamer regelmatig schoon, zodat je vaporizer niet vuil wordt en een zo nauwkeurig mogelijke smaakweergave genereert.

Wat is het verschil tussen conductie en convectie vaporizers?

We hebben hierboven in algemene termen uitgelegd hoe verdamping werkt, maar in werkelijkheid kan het ingewikkelder zijn: er zijn conductie- en convectie-kruidenverdampers op de markt, dus laten we proberen het verschil te begrijpen:

Conduction vaporizers: Bij conduction herb vaporizers is er contact tussen de warmtebron en het te verdampen kruid. Dit is een van de eerste methoden die op conventionele vaporizers worden gebruikt. Deze methode heeft echter niet alle voordelen: de hele bloem wordt niet verwarmd, waardoor het aanpassen van de temperatuur tijdrovender kan zijn dan bij een convectieverdamper. De dynavap is waarschijnlijk het beste voorbeeld van een geleidende verdamper.

Convectieverdampers: Convectieverdampers werken volgens het principe van verwarming van de bloem om de temperatuur ervan te verhogen. De warmtebron en het materiaal komen niet met elkaar in contact. De luchtstroom circuleert in de verdampingskamer waar het droge gras zich bevindt. Deze kruidenverdampers houden de warmte goed vast en zijn meestal gemaakt van warmtevasthoudende materialen zoals keramiek of roestvrij staal.

Quels sont les différents types de vaporisateurs d’herbe et comment choisir le sien ?

Er zijn veel verschillende vaporizers op de markt! De keuze van uw vapo hangt uiteraard nauw samen met uw levensstijl en uw budget. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: draagbare en thuisverdampers. Deze indicaties vertellen ons al over hun belangrijkste verschil in gebruik! Draagbare vaporizers voor kruiden zoals de Pax of Da Vinci, om er maar een paar te noemen, zijn vaporizers van zeer hoge kwaliteit met een groot aantal instellingen en opties om je vaping-ervaring aan te passen. Hun voordelen liggen in hun grootte, waardoor je ze overal mee naartoe kunt nemen. Het zal moeilijker zijn om de lounge vapos erin te schuiven vanwege hun grootte. Aan de andere kant bieden ze veel functies om het meeste uit je kruid te halen. Als u harsen of andere CBD-concentraten wilt verdampen, zorg er dan voor dat uw verdamper een box of systeem heeft waarmee u andere stoffen dan bloemen kunt toevoegen. Met de Pa3x Deluxe Kit kun je harsen spuiten en de fenix mini doet hetzelfde! Bezoek de productbladen van onze vaporizers voor meer informatie over deze technologische juweeltjes.

Quels sont les avantages à utiliser un vaporisateur d’herbe ?

En het vermijden van verbranding heeft veel waardevolle voordelen! Bij verdamping blijft een groot deel van de werkzame bestanddelen die bij een klassieke verbranding zouden worden verbrand, behouden, en juist om dit punt verdient verdamping haar ereletters, want als je droog kruid rookt, is het eerder de bedoeling om te kunnen profiteren van de effecten van de werkzame bestanddelen van de plant. Verdampen is dus economischer, omdat je meer effect krijgt voor dezelfde hoeveelheid grondstof. Daarnaast levert vaping een rook op die minder irriterend is en minder schadelijk voor je luchtwegen, de keel wordt veel minder geïrriteerd dan bij verbranding en dat voel je vanaf de eerste paar trekjes die je inhaleert. Ten slotte bieden verdampers het voordeel van discretie, wat in sommige gevallen heel praktisch kan zijn, vooral omdat het roken er gemakkelijker door wordt, omdat je niet hoeft te rollen. Er zijn vele redenen waarom kruidenverdampers steeds vaker door rokers worden gebruikt.

Quelles sont les perspectives d’avenir pour les vaporisateurs d’herbe ?

In een wereld waar technologie en innovatie koning zijn, is het voor kruidenverdampers van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Vaporizers zijn een populaire en effectieve manier om kruiden te consumeren, en hun populariteit groeit. Het goede nieuws is dat deze markt vol mogelijkheden is en dat de vooruitzichten voor de toekomst indrukwekkend zijn.

Kruidenverdampers zijn een uitstekend alternatief voor het traditionele roken en de gezondheidsvoordelen zijn enorm, aangezien de verbranding van kruiden volledig wordt vermeden. Daarom is het waarschijnlijk dat het marktaandeel van kruidenverdampers zal blijven groeien. De tijd zal het leren, maar bij cannahouse hebben we onze mening al klaar.

Les vaporisateurs d’herbe conseillés par cannahouse : 

Draagbare sproeier:

Wil je de wereld van de vaporizers uitproberen met een vaporizer die hars en oliën verdampt? De Fenix mini vaporizer is zeker een toegangspoort. Wordt verkocht met een klein doosje en kan ook worden gebruikt om harsen te spuiten! De ultraberoemde Pax 3 deluxe kit beschikt ook over een verdampingssysteem voor harsen. De Dynavap is niet alleen zeer storend in zijn werking, maar geeft de aroma’s van uw kruiden natuurgetrouw weer. Het is echt moeilijk kiezen tussen deze juweeltjes, maar u zult begrijpen, voor elke roker zijn eigen vaporizer, alles hangt af van uw verwachtingen en uw levensstijl!

Woonkamer sproeier:

De verschillende versies van de Volcano ( Hybrid, Digital & Hybrid Onyx ) van Storz & bickel zijn zelf de beste vaporizer in de huiskamer geworden door hun ongelooflijke ontwerpkwaliteit en de aangename en aanpasbare ervaring die ze bieden. Speciale vermelding voor de Stündenglass Gravity Hookah x Dr Greenthumb’s die ons gewoonweg sprakeloos achterliet. Zijn kinematica, zijn functionaliteiten, zijn ontwerp waardoor het meer op een decoratief object lijkt dan op een hoogwaardige kruidenverdamper hebben ons meer dan gecharmeerd!