Vaporizer

De Venty vaporizer: de nieuwe hemelbekleding van Storz & Bickel

Als er iets is waar je zeker van kunt zijn, dan is het de kwaliteit en betrouwbaarheid van Storz & Bickel vaporisers. Sinds hun oprichting en de zeer succesvolle lancering van de Volcano in 2000, is S&B innovatie tot het uiterste blijven drijven om de voorbeeldige vaporizers te creëren die we vandaag de dag allemaal kennen.

Begin 2024 keert Storz & Bickel terug naar het topsegment van de verdampers met een waardige opvolger van de Mighty+: de Venty. Maar wat is het waard?

Design

De Venty is de grootste draagbare vaporizer van het merk, dankzij een design dat meer verticaal is dan horizontaal zoals zijn voorgangers. Grootte kan een factor zijn als je graag discreet bent in het openbaar, maar het kan ook een voordeel zijn om de volgende redenen:

  1. Verbeterde ergonomie: de machine ligt veel prettiger in de hand en heeft geen standaard of voet nodig om rechtop te staan.
  2. Eenvoudigere controle: er is ruimte voor een LED-scherm dat de temperatuur en batterijstatus weergeeft.
  3. Geen oververhitting: In tegenstelling tot kleinere vaporisers voeren de grotere maten de warmte op natuurlijke wijze beter af en blijven ze comfortabeler om vast te houden tijdens langere sessies.

Net als de Crafty+ en de Mighty+is hij gemaakt van een medisch hoogwaardige, zeer hittebestendige kunststof met de naam PEEK, die zijn waarde door de jaren heen al heeft bewezen bij Storz & Bickel en ook in andere sectoren, waaronder de medische en luchtvaartindustrie.

Luchtstroomregeling

Met dit nieuwe apparaat heeft Storz & Bickel zijn kaarten op tafel gelegd om ervoor te zorgen dat zijn nieuwe vaporizer de laatste is die je ooit nodig zult hebben. Om dit te bereiken heeft het merk zijn Joker bespeeld door een regelbaar wieltje in te bouwen om de stroom van binnenkomende lucht te wijzigen, zodat je kunt kiezen tussen een strakkere, intensere trek of juist een zachtere, smaakvollere trek. 

Dit is een aanzienlijke verbetering, want deze functie is helaas nog niet wijdverbreid, ook al is deze al goed ingeburgerd in de assortimenten van bepaalde merken zoals de DaVinci IQ2

Dit afstelwieltje bevindt zich net onder het mondstuk en maakt deel uit van een koelblok dat lijkt op dat van de Mighty+ in een kleiner formaat.

Het hybride verwarmingssysteem

De Venty maakt gebruik van een hybride verwarmingssysteem dat conductie en convectie combineert, waardoor temperaturen van 40°C tot 210°C mogelijk zijn. Het apparaat gebruikt eerst geleiding om de hitte in de oven te verhogen en het kruid voor te bereiden op verdamping, terwijl convectie wordt gebruikt wanneer de gebruiker een trekje neemt.

Dit type systeem is welbekend bij het merk, omdat het al wordt gebruikt in zijn andere vaporisers en sindsdien zijn waarde heeft bewezen. Het zorgt voor een gelijkmatigere verwarming dan conductie alleen, waardoor het maximale potentieel van de cannabinoïden vrijkomt voor een aangenamere smaak en een sterker effect.

Batterij, interface en connectiviteit

Wat betreft de batterij, de Venty heeft twee interne batterijen voor een totaal van 5940mAh, een capaciteit die valt tussen de Crafty+, die een enkele 2800mAh batterij heeft, en de Mighty+, die twee batterijen heeft voor een totaal van 6800mAh. In de praktijk komt dit overeen met ongeveer 1u30 gebruik of 6 tot 7 bowls, met een oplaadtijd van ongeveer 40 minuten om 80% te bereiken.

Je vindt batterij-informatie op het LED-scherm van de verdamper en ook op detoepassing. Het kan ook worden gebruikt om de temperatuur graad voor graad aan te passen en om de parameters van de machine te wijzigen:

  • Trillen aan/uit.
  • Geoptimaliseerd belastingsbeheer.
  • Aanpassing van vermogen en boostmodus
  • Software-update

Maar als toegang tot een applicatie niet je prioriteit is, zijn alle hoofdfuncties direct beschikbaar op het apparaat. De temperatuur kan worden gewijzigd met de pijlen onder het LED-scherm en de aan/uit-knop bevindt zich aan de rand, waarmee je het apparaat kunt in- en uitschakelen en de boostmodi kunt activeren door snel twee keer op de knop te drukken, zodat je kunt schakelen tussen :

  1. Normaal (Basic) op een temperatuur van 180°C, waardoor de smaak van je kruiden wordt versterkt.
  2. Boost voor een stijging tot 195°C, een goed compromis tussen smaak en effect.
  3. Geweldig, klim naar de maximale temperatuur van 210°C voor een sessie die intensere effecten oplevert.

De Venty kan dus in zijn geheel worden gebruikt zonder de applicatie te hoeven gebruiken, hoewel het nog steeds nodig zal zijn om aanpassingen te doen, zoals de helderheid van het scherm.

Venty, Mighty en Crafty: Wat te kiezen

Tussen de drie draagbare vaporisers van Storz & Bickel is het soms moeilijk kiezen. Toch hebben ze allemaal heel verschillende kenmerken die een ander segment vullen.

Alle drie de vaporisers hebben dezelfde hybride verwarmingstechnologie, dezelfde materialen en een vrij gemeenschappelijke architectuur, met verwijderbare koeleenheden bovenop elk apparaat. Naast de verschillen in draagbaarheid toont de tabel hieronder de belangrijkste verschillen tussen de verschillende machines.

Venty

Mighty +

Crafty+

Maat

15,77 x 5,5 x 3,7 cm

14 x 8 x 3 cm

11 x 5,7 x 3,3 cm

Opwarmtijd

20 seconden

60 seconden

45 seconden

Batterijcapaciteit

5940 mAh

6800 mAh

2800 mAh

Inhoud kom

0,25g

0,25g

0,25g

Compatibiliteit met supercharger

Ja

Ja

Geen

Prijzen

 448,00  339,00  249,00

Concluderend: een goede koop?

De Duitse fabrikant heeft zoals gewoonlijk hard toegeslagen met de Venty. Dit apparaat vertegenwoordigt het allerbeste op het gebied van bouwkwaliteit, efficiëntie, smaak en prestaties, zonder de gebruikerservaring op te offeren door de interfaces schoon en gebruiksvriendelijk te houden.

Het is een waardige concurrent voor beginners die de wereld van het vapen willen betreden met een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk apparaat, maar ook voor de meest veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar prestaties en optimalisatie.

Voor meer opties kun je ook onze Top 10 beste droge kruiden vaporizer.